Lélegezz szabadon! – Baranyay Zsófia riport

A légzés a létfenntartás alapja, a rendszeres levegővétel ténye olyannyira természetes, hogy nem is figyelünk rá… ugyanakkor a levegővétel módja mégsem annyira természetes, mint születésünkkor. Egy csecsemő szinte teljes testével lélegzik, de ezt az állapotot felnőtt korunkra szinte elfelejtjük. Bármennyire is groteszk lehet elsőre, de évek hosszas munkájával elrontjuk a légzésünk. Életünk során egyre több elfojtás és félelem korlátozza szabad légzésünket. Ahogy a negatív érzelmek, rossz beidegződések és a stressz hatására a test egyre feszültebbé válik, az izmok kötöttebbek lesznek, ezáltal a levegővétel és kifújás erőltetett lesz, a bevett levegő mennyisége pedig egyre csökken. A légzésünk pedig kihat az életünk minden területére; a beszédhangunkra, a sportteljesítményünkre, az énekhangunkra, a koncentrációra, a tudatosságra…

Ezt az összefüggést ismerte fel Baranyay Zsófia, a Baranyay Soundfulness megálmodója. Küldetése, hogy segítse az embereket újra szabadon lélegezni. Zsófi nem egy új, trendi technikát tanít, hanem pont ellenkezőleg; egy titkos, ősi bölcsességről rántja le a leplet. Saját magunkhoz kalauzol minket, gyakorlatilag megmutatja a csecsemőkori légzésünkhöz vezető utat. Ahhoz a tiszta, autentikus, rossz beidegződésektől mentes légzéshez, amelyre mindannyian képesek voltunk egyszer, nem is oly rég. Módszerének énekesek, élsportolók, orvosok, előadók köszönhetik, hogy a szabad légzésen keresztül sikeresebbé válhattak saját szakmájukon belül és az élet egyéb területein is.

A módszertannal kapcsolatos további információk, kutatási anyagok és referenciák a baranyaysoundfulness.hu weboldalon találhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük